Een heerlijke frisse couscous salade voor bij de HOMEMADE BURGER of een ander gerecht.
Ingrediënten (4 personen)
200 gram couscous
300 gram doperwten
200 gram kikkererwten
150 gram feta/witte kaas
100 á 150 gram rozijnen
1 grote sjalot of 3 stengels bosui
300 gram doperwten
200 gram kikkererwten
150 gram feta/witte kaas
100 á 150 gram rozijnen
1 grote sjalot of 3 stengels bosui
15 gram verse peterselie
8 gram verse munt
1 blokje groentebouillon
1 blokje groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepels citroensap
Bereiding
SMAKELIJK!
Bereid de couscous volgens de aanwijzing van de verpakking
en vervang het water voor groentebouillon
Klop vervolgens de olijfolie met citroensap los tot een
papje en meng dit door de couscous.
TIP: je maakt een
vinaigrette van olijfolie met citroensap. ik klop dit altijd los met een vork
of garde.
Laat de couscous goed afkoelen en roer af en toe voor een
losse korrel.
Tip: bereid de couscous een dag tevoren en zet
deze in de koelkast.
Doe de rozijnen in een hittebestendige kom/theemok en
giet er gekookt water overheen. Laat de rozijnen staan tot je klaar bent zodat
ze kunnen wellen.
Bereid de doperwten volgens de verpakking en laat ze
afkoelen.
Hak de munt en peterselie fijn.
Spoel de kikkererwten goed af.
Snipper de ui of snijd de bosui in fijne ringen.
Snijd de kaas in kleine blokjes ter grootte van een
doperwt.
Giet de
rozijnen af en meng alle ingrediënten door elkaar in een saladebak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten