Op social media zag ik voor het eerst een zogenoemde "Egg Cloud" voorbij komen. Omdat ik gek ben op merengue (eiwitschuim) en op eieren wilde ik zo snel mogelijk proberen of dit iets was. Daarbij ziet het ook nog eens super schattig uit doordat het zo luchtig is. Ook smaakt het zo luchtig als het eruit ziet. Dat in combinatie met de eidooier die bij het aansnijden heerlijk over het luchtige eiwit heen loopt, YUM! Ook heerlijk in combinatie met advocado en wat tomaatjes erbij.
Indien je geen hand-/keukenmixer hebt met kloppers raad ik je niet aan dit recept te maken.
Ingrediënten
1 ei
2 stengels bieslook (optioneel, zorgt wel voor wat extra smaak)
Snufje zout
Snufje peper
Snufje chilipoeder
Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Scheid het eiwit en het eigeel van elkaar. Doe het eidooier in een klein bakje en het eiwit in een grote mengschaal.
Doe bij het eiwit een snufje zout. Klop vervolgens het eiwit 10 minuten met een elektrische mixer en "kloppers" (dus niet de deeghaken) op een hoge stand.
TIP: stop niet te vroeg met mixen, houd de 10 minuten aan. Na 10 minuten moet het eiwit stijf zijn. Dit kan je controleren door je vinger er in te stekken, en als je deze eruit trekt moet er een stijf piekje ontstaan.
Pak een bakplaat of ovenschaal en leg hier een stuk bakpapier op.
Lepel het eiwit op het bakpapier. Dit hoeft niet netjes.
Maak met een lepel in het midden een kuiltje. (hier moet later de eidooier in)
Stop het eiwit 3 minuten in de oven.
Giet na 3 minuten de eidooier in het kuiltje.
Doe de gehele Egg Cloud opnieuw 5 minuten in de oven.
Haal de Egg Cloud na 5 minuten uit de oven. Strooi er wat peper, chilipoeder en bieslook over.
GENIET VAN DE LUCHTIGHEID!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten