Dropdown menu HTML

zondag 2 juli 2017

RECEPT MANGO STICKY CHIA


2,5 Jaar geleden was ik aan het backpacken in Thailand. Daar heb ik kennis gemaakt met Mango Sticky Rice. Een heerlijk toetje wat ik nog steeds iedere dag mis. De rijst van dit gerecht maken kost stiekem best veel tijd. Dus ik was op zoek naar een snel en eenvoudige alternatief voor deze rijst. En dat is gelukt met chiazaad!

Ingrediënten (4 personen)
½ mango (uit de vriezer kan ook)
5 eetlepels chiazaad
2,5 theelepel palmsuiker
100 ml water
200 gram kokoscrème/santen
Snufje zout

Bereiding
Verwarm in een pannetje de kokoscrème, water, palmsuiker, en een klein snufje zout. Roer het geheel tot de palmsuiker volledig gesmolten is.

Haal het pannetje van het vuur en voeg het chiazaad toe.

Roer het geheel vervolgens 5 minuten rustig door. Je ziet dan een soort pap ontstaan.

Verdeel deze pap over 4 kleine glazen schaaltjes.
TIP: ik heb zelf de schaaltjes van crème brûlée gebruikt.

Dek de schaaltjes af met een stukje folie en zet ze in de koelkast om op te stijven.

Pureer de mango tot een glad geheel.
TIP: als je mango uit de vriezer hebt laat deze dan eerst ontdooien.

Schep bij het serveren de mango puree in de schaaltjes.

YUMMIE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten