Wanneer je naar Thailand gaat moet je zeker een kookcursus op je To Do lijst zetten! Zelf heb ik 'm op het platteland van Chiang Mai gevolgd bij Asia Scenic Cooking. Een prachtig mooie farm met grote moestuin en keukens in de buitenlucht. Eerst ga je gezamenlijk naar een lokale markt en vervolgens met zijn allen aan de slag. En dan krijg je deze soep als resultaat.
Deze soep maakt momenteel ook zijn opkomst in Nederland omdat die in de supermarkt in zak verkocht wordt. Maar de verse variant is makkelijk te maken en véél lekkerder.
Ingrediënten (1 persoon)
250 ml kokosmelk
50 gram kippendij of (silken) tofu
2 oesterzwammen
1 stengel citroengras
½ tomaat
¼ ui
2 dunne plakjes gember
2 limoen blaadjes (ookwel kaffir lime)
½ theelepel chili
1 theelepel suiker
2 theelepels vissaus of sojasaus
1 eetlepel limoensap
Garnering
verse koriander
lente-ui
Bereiding
Breng de kokosmelk aan de kook. Leg het citroengras op een snijplank. Sla ondertussen enkele keren met de botte zijde van je mes, of een vijzel, enkele keren op het citroengras (dit heet kneuzen). Snijd daarna het citroengras in 3 stukken.
Zodra de kokosmelk kookt voeg je het citroengras, gember, limoen blaadjes en chili toe. Dit geheel kook je voor 3 minuten op laag vuur.
Voeg de kip toe en laat de soep nu 10 minuten doorkoken. Snijd ondertussen de tomaat en ui in 4 stukken, en de oesterzwam mag in dikke plakjes gesneden worden.
Nadat de soep met kip 10 minuten gekookt heeft mag de tomaat, ui en oesterzwam toegevoegd worden. Laat de soep nu weer 3 minuten doorkoken.
Voeg nu de suiker, vissaus of sojasaus en limoensap toe.
TAAN HÂI A-RÒI!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten