Dropdown menu HTML

zaterdag 9 juni 2018

RECEPT COURGETTESOEP


Een heerlijke en makkelijke courgettesoep. Eentje waar ik graag liters van maak en in porties invries. Lekker makkelijk om op een drukke dag een bakje uit de vriezer te halen en met een kruidenboter stokbrood op te smikkelen. Of gewoon tijdens de lunch in het weekend.

Keukengerei
Staafmixer

Ingrediënten (6 personen)
3 courgettes
2 uien in stukjes
2 blokjes kippen-/groentebouillon (voor 1 liter water)
1 liter water
2 cm geraspte gember
125 milliliter crème fraîche
peper
zeezout
2 teentjes knoflook
2 theelepels munt
2 theelepels koriander
2 theelepels worcestersaus
2,5 theelepel kerriepoeder

Garnering
geraspte kaas
lente-ui

Variatie tip
Vervang de hoeveelheid van 1 á 1,5 courgette voor broccoli.

Bereiding
Courgette in stukken snijden en ondertussen 1 liter water apart koken.

Courgette in de pan doen en het kokende water er overheen gieten.

Voeg de bouillonblokjes, uien, gember, knoflook, peper, snufje zeezout, munt, koriander, worcestersaus en kerriepoeder toe aan de soep.

Geheel 20 minuten op laag vuur laten koken tot de courgette zacht is.

Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer er op tot alle grote brokken klein zijn en de soep een geheel vormt.

Voeg naar eigen smaak en wens een hoeveelheid crème fraîche toe. Mix het geheel nogmaals met de staafmixer.
TIP: Deze stap kan ook overgeslagen worden en de crème fraîche apart serveren. Zo kan iedereen na het serveren naar eigen smaak crème fraîche toevoegen aan de soep.

Soepkommen klaarzetten, dampende soep opscheppen en eventueel de garnering er overheen. Serveer de soep met heerlijk stokbrood.

RELAX EN GENIET!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten