Dropdown menu HTML

zondag 10 juni 2018

RECEPT FRISSE HARTIG-ZOETE PARELCOUSCOUS


Enkele weken geleden voor het eerst kennis gemaakt met parelcouscous in een restaurant. Ik was zo onder de indruk van dit lekkere product dat ik er zelf ook graag een keer mee wilde koken. Eenmaal in de supermarkt een verpakking parelcouscous in het winkelwagentje gelegd. Thuis las ik dat het maar een korte kooktijd nodig heeft. Ideaal voor een dag wanneer je snel iets lekkers en gezonds wilt eten.

Ingrediënten (3 personen)
200 gram parelcouscous
300 gram vegan kipstukjes of kippendij
100 gram granaatappelpitjes
100 gram rozijnen
500 milliliter water
1 blokje groente-/kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
3 theelepels ras el hanout kruiden (ik gebruik die van Jonnie Boer)
peper
zeezout

Garnering
3 takjes verse munt

Bereiding
Doe de rozijnen in een theemok en giet hier gekookt water overheen. Laat de rozijnen zo staan zodat ze kunnen wellen.
TIP: Water koken in een waterkoker of cooker gaat het snelste.

Snijd de kip in stukjes. Doe de olijfolie en ras el hanout kruiden in een schaal. Voeg hier de kip, snuf zeezout en peper aan toe en meng het geheel goed. Laat de kip nu 10 minuten marineren.

Kook 500 milliliter water. Voeg het bouillonblokje en de parelcouscous toe. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous 10 minuten. Zodra de parelcouscous 10 minuten gekookt heeft kan het water afgegoten worden. Laat daarna de parelcouscous 10 minuten staan met de deksel op de pan.

Was de takjes munt en dep ze droog met keukenpapier of een keukendoek. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd deze in dunne reepjes.

Giet het water van de rozijnen af en laat de rozijnen uitlekken.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, zónder olie of boter. Zodra de pan goed heet is kunnen de gemarineerde kipstukjes gebakken worden. Zet na 2 minuten het vuur midden hoog en bak de kipstukjes tot deze gaar en goudbruin zijn.

Voeg de kipstukjes, rozijnen en granaatappelpitjes toe aan de pan waar de parelcouscous in zit en meng het geheel goed.

Schep het gerecht in schaaltjes of op borden en garneer het met de reepjes muntblad.

SMAKELIJK!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten