Dropdown menu HTML

zondag 10 juni 2018

RECEPT NAAN MET MANGOCHUTNEY


De credits voor dit recept gaan volledig naar Jamie Oliver en zijn boek '5 Ingrediënten'. Maar ik moest dit recept gewoon delen. Het is super snel te maken en een heerlijk hartig ontbijtje, brunch of lunch.

Ingrediënten (2 stuks)
4 eieren maat L
3 eetlepels zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
4 eetlepels griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
snuf zeezout
potje mangochutney (ik pak meestal het merk Pataks)
1 verse rode peper in dunne plakjes
crème fraîche (optioneel)

Bereiding 
Doe de eieren in een pan gekookt water en kook ze 5½ á 6 minuten voor een zachtgekookt ei.

Laat de eieren onder koud stromend water schrikken voor enkele minuten en laat ze daarna in koud water liggen.

Meng het bakmeel, de yoghurt en olijfolie tot een geheel zodat het een deeg vormt.
TIP: als je merkt dat je handen erg plakken maak ze dan nat met lauw water.

Verdeel het deeg in 2 stukken en maak er een bal van.

Bestuif het aanrecht met bakmeel en druk de deegbal plat tot een brood van ongeveer ½ á 1 cm dik.
TIP: indien het deeg erg plakt blijf het aanrecht en deeg dan bestuiven met bakmeel.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op medium hitte tot deze goed heet is.

Bak het naanbrood ongeveer 1½ minuut per kant tot deze goudbruin kleurt. 

Herhaal dit voor de andere deegbal.

Smeer een laag crème fraîche en mango chutney op de naanbroden.

Pel de eieren en snijd deze in kwarten. Leg ze op de broden.

Strooi de plakjes rode peper over de broden en klaar!

VERGEET JE VINGERS NIET AF TE LIKKEN!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten