Zodra de lente-zomer voor de deur staat kijk ik enorm uit naar de komst van groene asperges. Je kan ze voor zo veel verschillende gerechten gebruiken en hebben een heerlijke frisse knapperige smaak. Verder hadden wij nog verse gerookte paling van Smit-Bokkum uit Volendam liggen en waren er nog krielaardappeltjes met schil over. Dat leidde tot dit simpele en smaakvolle gerecht.
Ingrediënten (4 personen)
Ingrediënten (4 personen)
500 gram krielaardappeltjes met schil
300 gram gerookte paling
200 gram groene aspergetips
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel roomboter of olijfolie
zeezout
Optioneel
Truffelmayonaise (wij hebben standaard een potje Jean Bâton staan)
300 gram gerookte paling
200 gram groene aspergetips
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel roomboter of olijfolie
zeezout
Optioneel
Truffelmayonaise (wij hebben standaard een potje Jean Bâton staan)
Bereiding
Leg de groene asperges 8 minuten in gekookt water zónder het water door te koken. Dit kan eventueel gewoon in een hitte bestendige schaal. En giet het water na 8 minuten af.
Halveer de krielaardappeltjes over de lengte. Breng water aan de kook en kook de krielaardappeltjes met het bouillonblokje in 10 á 15 minuten beetgaar. Giet het water af en doe de krielaardappeltjes terug in de pan met de deksel erop.
Pak een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm de roomboter of olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de groene asperges en een snuf zeezout toe zodra de roomboter vloeibaar wordt. Bak dit geheel tot de groene asperges lichtjes beginnen te verkleuren.
Snijd de paling in stukjes en voeg paling, krielaardappeltjes en groene asperges samen. Eventueel nog een lekkere klodder truffelmayonaise aan de zijkant van het bord.
Halveer de krielaardappeltjes over de lengte. Breng water aan de kook en kook de krielaardappeltjes met het bouillonblokje in 10 á 15 minuten beetgaar. Giet het water af en doe de krielaardappeltjes terug in de pan met de deksel erop.
Pak een koekenpan met antiaanbaklaag en verwarm de roomboter of olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de groene asperges en een snuf zeezout toe zodra de roomboter vloeibaar wordt. Bak dit geheel tot de groene asperges lichtjes beginnen te verkleuren.
Snijd de paling in stukjes en voeg paling, krielaardappeltjes en groene asperges samen. Eventueel nog een lekkere klodder truffelmayonaise aan de zijkant van het bord.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten