Een lekker makkelijk en smaakvol bijgerecht. Maar ook perfect als een salade bij een BBQ. Geïnspireerd op een Libanees recept van een vriendin.
Ingrediënten (4 personen)
Ingrediënten (4 personen)
500 gram snoeptomaatjes
½ komkommer
½ peterselie plant (60 gram)
2 sjalotten
olijfolie
peper
zeezout
½ komkommer
½ peterselie plant (60 gram)
2 sjalotten
olijfolie
peper
zeezout
Bereiding
Snijd de tomaatjes in kwarten.
Halveer de komkommer over de lengte en haal met een theelepel de waterige kern eruit. Snijd vervolgens de komkommer in kleine stukjes.
Snipper de sjalotten in kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn, ook de steeltjes.
Voeg alles samen in een slabak en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Halveer de komkommer over de lengte en haal met een theelepel de waterige kern eruit. Snijd vervolgens de komkommer in kleine stukjes.
Snipper de sjalotten in kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn, ook de steeltjes.
Voeg alles samen in een slabak en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten