In mijn studententijd maakte ik erg vaak kip tandoori, vooral die uit een knorr pak. Nu werd het tijd voor de homemade vegetarische upgrade die goedkoper, lekkerder en ook nog eens geheel vegan is.
Ingrediënten (4 personen)
300 gram (vegan) kipstukjes/ kippendij
100 gram rozijnen
50 gram cashewnoten
50 gram amandelschaafsel (of alleen cashewnoten, totaal 100 gram)
250 ml (ongezoete soja) yoghurt of 125 ml crème fraîche
200 ml koud water
1 ui
1 theelepels tandoori kruiden
2 theelepels garam masala kruiden
2 theelepels paprika poeder
zout
olijfolie
gekookt water
100 gram rozijnen
50 gram cashewnoten
50 gram amandelschaafsel (of alleen cashewnoten, totaal 100 gram)
250 ml (ongezoete soja) yoghurt of 125 ml crème fraîche
200 ml koud water
1 ui
1 theelepels tandoori kruiden
2 theelepels garam masala kruiden
2 theelepels paprika poeder
zout
olijfolie
gekookt water
Bereiding
Doe de rozijnen in schaaltje en giet hier gekookt water overheen. Laat dit staan zodat de rozijnen kunnen wellen en sappiger worden.
Snijd de ui in kleine stukjes (snipperen).
Doe de olijfolie en ui in een pan en bak de ui glazig.
Voeg de (vegan) kipstukjes en zout toe en bak het geheel tot de ui bijna lichtbruin begint te kleuren.
Voeg de tandoori kruiden, garam masala en paprika poeder toe en schep dit goed door de kip en ui heen.
Voeg het koude water toe en roer het geheel goed door.
Doe de rozijnen in een vergiet om het water af te gieten.
Voeg nu ook de yoghurt/crème fraîche, rozijnen, cashewnoten en het amandelschaafsel toe en roer het geheel door.
Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat zout toe.
Breng de waterige saus aan de kook, zet het vuur zacht zodra het kookt.
Laat de saus enkele minuten sudderen totdat het begint in te dikken en een saus substantie heeft.
BON APPETIT!
Snijd de ui in kleine stukjes (snipperen).
Doe de olijfolie en ui in een pan en bak de ui glazig.
Voeg de (vegan) kipstukjes en zout toe en bak het geheel tot de ui bijna lichtbruin begint te kleuren.
Voeg de tandoori kruiden, garam masala en paprika poeder toe en schep dit goed door de kip en ui heen.
Voeg het koude water toe en roer het geheel goed door.
Doe de rozijnen in een vergiet om het water af te gieten.
Voeg nu ook de yoghurt/crème fraîche, rozijnen, cashewnoten en het amandelschaafsel toe en roer het geheel door.
Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat zout toe.
Breng de waterige saus aan de kook, zet het vuur zacht zodra het kookt.
Laat de saus enkele minuten sudderen totdat het begint in te dikken en een saus substantie heeft.
BON APPETIT!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten