En dan heb je ineens een zoete aardappel in de keuken waar je iets lekkers mee wilt maken, alleen dit keer iets anders dan ovenfrietjes. Curry, daar hadden we ook wel zin in... Zo geschiedde, een heerlijke Indiase Garam Masala Curry!
Gebruik voor de bereiding van deze curry een pan met hoge opstaande randen (braadpan).
Ingrediënten Curry (4 personen)
Hoofdingrediënten
500 mililiter kokosmelk (Aroy-D)
600 gram zoete aardappel
400 gram kikkererwten (pot)
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 grote winterpeen of 2 kleine
1 ui
2 teentjes knoflook
Rode peper
Olijfolie
Kruidenmengsel
2 theelepels garam masala kruiden (Jonnie Boer)
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
0,5 theelepel kurkuma
2 centimeter geraspte gember
Snufje kaneel
Snufje zout
Snufje peper
Bijgerecht
Serveer de curry met basmati of jasmijn rijst en naanbrood.
500 mililiter kokosmelk (Aroy-D)
600 gram zoete aardappel
400 gram kikkererwten (pot)
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 grote winterpeen of 2 kleine
1 ui
2 teentjes knoflook
Rode peper
Olijfolie
Kruidenmengsel
2 theelepels garam masala kruiden (Jonnie Boer)
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
0,5 theelepel kurkuma
2 centimeter geraspte gember
Snufje kaneel
Snufje zout
Snufje peper
Serveer de curry met basmati of jasmijn rijst en naanbrood.
Bereiding
Mix alle kruiden voor het kruidenmengsel in een apart bakje.
Maak de kikkererwten schoon.
TIP: ik giet de kikkererwten vanuit de pot in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 centimeter en de winterpeen in stukjes van 1 centimeter.
Snipper de ui fijn, snijd naar smaak een stukje rode peper fijn, pers de knoflook.
TIP: ik heb 2 cm rode peper zonder pitjes gebruikt voor een mild pittige smaak. Hoe meer pitjes hoe pittiger het gerecht wordt.
Verhit een beetje olijfolie en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.
Voeg het kruidenmengsel toe en roer het geheel even goed door.
Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes, zoete aardappel, winterpeen en kikkererwten toe en roer goed door.
Breng het geheel aan de kook. Zodra het geheel kookt zet het vuur laag met de deksel schuin op de pan.
Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
Proef of het geheel goed op smaak is. Indien nodig kan je nog een snufje zout toevoegen en roer goed door.
Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
Maak de kikkererwten schoon.
TIP: ik giet de kikkererwten vanuit de pot in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 centimeter en de winterpeen in stukjes van 1 centimeter.
Snipper de ui fijn, snijd naar smaak een stukje rode peper fijn, pers de knoflook.
TIP: ik heb 2 cm rode peper zonder pitjes gebruikt voor een mild pittige smaak. Hoe meer pitjes hoe pittiger het gerecht wordt.
Verhit een beetje olijfolie en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.
Voeg het kruidenmengsel toe en roer het geheel even goed door.
Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes, zoete aardappel, winterpeen en kikkererwten toe en roer goed door.
Breng het geheel aan de kook. Zodra het geheel kookt zet het vuur laag met de deksel schuin op de pan.
Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
Proef of het geheel goed op smaak is. Indien nodig kan je nog een snufje zout toevoegen en roer goed door.
Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten