Blog over Wereldmama, natuurlijk ouderschap, moederschap, duurzaamheid, reizen met baby, reizen met kinderen en de wereld. Recepten van carnivoor tot veganist.
dinsdag 7 maart 2017
RECEPT PASTA CARBONARA
Lekker, simpel en ook nog eens budget proof is een Pasta Carbonara. Een klassieker die niet in de moderne keuken misstaat. Maar hoe krijg je die romige saus nou Spot On...
Ingrediënten (3 personen)
300 gram tagliatelle
225 gram (vegetarische) spekreepjes
100 gram geraspte parmezaanse kaas
200 milliliter slagroom (pakjes bij de houdbare melk)
4 eierdooiers
2 blokjes groentebouillon
Snufje zout
Snufje peper
Vegetarisch:
De vegetarische spekreepjes van het merk 'De Vegetarische Slager' zijn erg lekker!
Bereiding
Doe in een kom de parmezaanse kaas, slagroom en eierdooiers. Mix dit al kloppend met een garde. Dit wordt uiteindelijk de romige saus.
Kook de tagliatelle in de groentebouillon 2 minuten korter dan de bereidingstijd op de verpakking.
Bak ondertussen de spekjes tot ze licht goudbruin kleuren.
TIP: Vegetarische spekreepjes worden niet snel goudbruin. Bak deze kort en proef of ze warm zijn.
Giet de tagliatelle af.
Doe de spekjes bij de tagliatelle.
Roer met een houten spatel de tagliatelle. Voeg heel rustig al roerend de mix van de romige saus door de tagliatelle.
Zet het vuur opnieuw aan op medium.
Blijf met de spatel de tagliatelle roeren totdat de saus dikker rondom de tagliatelle gaat zitten. De saus mag niet meer vloeibaar zijn.
TIP: Als je niet genoeg blijft roeren stolt de saus erg snel en gaat klonteren. Dus stop niet met roeren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten