Dropdown menu HTML

zondag 26 maart 2017

RECEPT GRANOLA


Granola is een heerlijk alternatief voor musli en bevat veel minder suikers. Granola is al in veel varianten en smaken te koop, maar bovenal makkelijk zelf te maken. Zelf houd ik er van als mijn granola een krachtige volle smaak heeft en geen noten bevat. Na veel oefensessies en het lastigvallen van mijn proefpersonen bleek dit het perfecte recept.

Ingrediënten
150 gram havervlokken
40 gram pompoenpitten
40 gram zonnebloempitten
40 gram amandelmeel (Holland & Barret, Erica)
30 gram hennepzaad
1 theelepel koek & spek kruiden / speculaaskruiden
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels gemberpoeder
4 eetlepels honing / ahornsiroop
3 eetlepels zonnebloemolie

Oven
Verwarm de oven voor op 175°C.

Bereiding (met stap voor stap foto's)
Doe alle ingrediënten in één kom.

Meng alle ingrediënten door elkaar tot één geheel. Het makkelijkste is om dit met je handen en/of een houten spatel te doen.

Spreid een dunne laag granola uit op een stuk bakpapier.
Als de laag granola te dik is wordt de granola niet knapperig. Druk de granola eventueel aan met de bolle kant van een eetlepel.

Let op: Met een kleine oven moet deze hoeveelheid granola mogelijk in 2 á 3 baksessies gebakken worden.

Bak de granola 2x 7 minuten goudbruin in een oven van 175°C.

Haal na de eerste 7 minuten de granola uit de oven en schep deze om met een spatel.

Doe de granola na het omscheppen nogmaals 7 minuten in de oven.

Haal de granola uit de oven en laat deze goed afkoelen op kamertemperatuur. Dit maakt de granola extra knapperig.


Maak de granola af met yoghurt, blueberries, kokosschaafsel en een halve banaan.

De granola die over is kan je het beste bewaren in een luchtdichte voorraadpot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten